SRV Bios

Neem plaats in de SRV wagen en bekijk 4 Animatie shorts in 12 minuten!

zaterdag 25 sep & zondag 26 sep | 12.00-17.00u

In een tot mini bioscoop omgebouwde SRV wagen draait elk half uur een door Cross Comix samengesteld animatieprogramma met als thema ‘de stad’. De animaties zijn voornamelijk gemaakt door en met Rotterdamse makers.

Als het druk is kan het zijn dat je hier even moet wachten. De vier films duren bij elkaar ruim 12 minuten. Ow, en vergeet hier niet je stempel voor je wandelkaart te vragen!

De volgende animaties maken deel uit van het filmprogramma:

Dirkjan Heerst!

In deze ultrakorte animatiefilm van Studio Mooves komt stripheld Dirkjan tot leven. En hoe: de bebrilde, altijd in streepjestrui gehulde nerd, het geesteskind van striptekenaar Mark Retera, gaat zelfs met straffe hand heersen over de wereld. Wat is hij van plan met ons en hoe heeft het zover kunnen komen? In nog geen twee minuten worden thema’s als populisme, de opkomst van een politiek heerser en het gebruik van nieuwe media op hilarische wijze onder de loep genomen.

Aurora

In deze twee minuten durende bioscoopfilm zoekt Aurora haar weg door een donker bos vol geestverschijningen van Witte Wieven. Aurora is de debuutfilm van multi-talent Aimée de Jongh. De film draaide in de zomer van 2012 als voorfilm in de bioscopen van Pathé en was te zien op vele filmfestivals wereldwijd. De productie was in handen van Jantiene de Kroon/Mooves.

The 3D Machine

The 3D Machine is een 3D animatiefilm van Ka-Ching Cartoons, geregisseerd door Joost van den Bosch en Erik Verkerk. Een professor met een laboratorium aan de rand van Rotterdam vindt een wonderbaarlijke machine uit waarmee alles wat hij tekent tot leven komt. Zijn domme assistent Igor kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen….

De film draaide eerder op het IFFR en won talloze prijzen. In de SRV Bios krijgen bezoekers speciaal voor deze film een 3D bril beschikbaar gesteld door Ka-Ching.

Fascinatio

Niets is wat het lijkt, in deze korte animatie van Michiel Wesselius. Fascinatio, gemeente Rotterdam, staat op het plaatsnaambord. De camera glijdt door een in 3D gestileerde nieuwbouwwijk. De voice-over stem van Loes Luca klinkt als een soort Lieve Lita in een damesblad.  De camera gaat een huis binnen, waar foto’s en kindertekeningen meebewegen met het voorgelezen verhaal over een falend huwelijk.