Resultaten voor de taxonomie Interdisciplinair

Animatie variaties is een interdisciplinair project van IFFR, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Cross Comix in samenwerking met het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

Vijftien scholen maakten afgelopen schooljaar animatiefilms, geïnspireerd op de Enigma Variaties (1899), een klassiek muziekstuk van de Britse componist Edward Elgar.

Animatie en klassieke muziek

De Enigma Variaties hebben als thema vriendschap. Ook het werk van kunstenaars Marlies van der Wel en Nikita Diakur werd gebruikt als inspiratiebron. Deze twee kunstenaars hebben daarnaast ieder zelf een film gemaakt voor Animatie Variaties. Die werden samen met de animaties van de leerlingen en studenten op 17 juni in de Doelen op het grote doek vertoond tijdens een opvoering van de Enigma Variaties door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De VJ Elsbeth van Noppen verzorgde live de filmvertoningen op het grote doek en de presentatie was die dag in handen van Martin Baai en Melanta Ayon.

Workshops

Voor het mbo en hbo geldt dit animatie-traject als onderdeel van het curriculum. Het programma is ontstaan uit een samenwerking tussen Cross Comix Rotterdam en de deelnemende opleidingen: het Grafisch Lyceum Rotterdam, de Willem de Kooning Academie en St. Joost School of Art & Design. De workshops voor het basis- en voortgezet onderwijs zijn mede ontwikkeld en uitgevoerd door SKVR en Digital Playground. Daarnaast heeft Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam een belangrijke rol gespeeld bij het uitzetten van het project binnen het Rotterdamse cultuuronderwijs.

Lees verderAnimatie Variaties