Resultaten voor de taxonomie Festival 2022

Karolina Szejda (1995) is geboren in Polen en woont sinds haar zesde in Brussel. In 2019 studeerde ze af aan de LUCA School of Arts in Brussel met een Masterdiploma in Graphic Storytelling. Karolina maakt illustraties en strips die meestal gebaseerd zijn op haar eigen leven. Haar debuut is Tram 5.

Karolina op Insta

Lees verderKarolina Szejda

Het programmablok Show & Tell ‘Oorlog in beeld’ op zaterdagochtend 24 september draait onder meer om twee bijzondere dagboeken. De indertijd veertienjarige Rotterdamse Lies den Houting overleefde het bombardement en tekende vijf schriften vol over haar belevenissen gedurende de oorlogsjaren. Het dagboek van de negentienjarige dwangarbeider Jan Bazuin werd later geïllustreerd door de gelauwerde Duitse stripmaker Barbara Yelin.

Kees Ribbens, senior onderzoeker aan het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust-, en Genocidestudies, vertelt over de betekenis van de dagboeken vanuit het oogpunt van de makers (die nooit aan publicatie dachten) en van de hedendaagse lezers. Wat voegt beeld toe aan dit soort verhalen?

Striptekenaar, illustrator en grafisch ontwerper Erik de Graaf verwierf onder meer bekendheid met een tweeluik over de Tweede Wereldoorlog, deels gebaseerd op ervaringen van familieleden. Hij vertelt hoe je, vanuit professioneel oogpunt, persoonlijke geschiedenissen uit de oorlog vertaalt naar een pakkend beeldverhaal voor een groot publiek.

Lees verderOorlog in beeld

Pak je agenda er maar bij en sla hem open op vrijdag 23 en zaterdag 24 september, want dan vindt het Cross Comix Festival weer plaats! Hét Rotterdamse festival dat het beeldverhaal vanuit verschillende hoeken toont. Met talks, muziek, exposities en hands-on activiteiten.

Dit jaar strijkt het festival neer op Katendrecht met 2 iconische centrale locaties, namelijk Verhalenhuis Belvédère en Theater Walhalla. Houd onze social media, website en nieuwsbrief in de gaten voor updates over het thema van deze editie, het programma, en nog veel meer info betreft het festival.

Lees verderCross Comix Festival 2022