Resultaten voor de taxonomie boek Stripstad

Op dinsdag 29 maart staat het Bibliotheekcollege in teken van het Cross Comix boek ‘Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips’ in de stad van Theo Seesing en Sander Grip.

Lees verderCOLLEGE

Vrijdag 11 maart lanceert Cross Comix in de Doelen Studio ‘Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips in de stad’

Lees verderBoek Launch

Interview met Sander Grip en Theo Seesing

Een geschiedenis van het beeldverhaal in Nederland en in het bijzonder de vele manieren waarop de stad Rotterdam betrokken is bij en figureert in de negende kunst. Niet alleen komen veel striptekenaars uit de havenstad, de stad figureert in die eeuw ook in honderden strips. Van een enkel plaatje waarin Rotterdam vluchtig voorbijkomt tot complete storyboards die zich aan de oevers van de Maas afspelen.
Vanaf zaterdag 12 februari in de papieren editie van de NRC.

Foto: Sanne Donders
Lees verderIn de NRC

Op 11 maart 2022 werd het Cross Comix boek Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips in de stad feestelijk gepresenteerd. Het omvangrijke Cross Comix-boek vertelt de geschiedenis van het beeldverhaal in Nederland en de manieren waarop de stad Rotterdam in de negende kunst figureert. Van figurant die vluchtig voorbijkomt in een enkel plaatje tot complete pagina’s die zich aan de oevers van de Maas afspelen. De tweede druk ligt in mei in de winkels.

Het omvangrijke Cross Comix-boek Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips in de stad vertelt de geschiedenis van het beeldverhaal in Nederland en de manieren waarop de stad Rotterdam in de negende kunst figureert. Van een stad die vluchtig voorbijkomt in een enkel plaatje tot complete pagina’s die zich aan de oevers van de Maas afspelen. Er is aandacht voor de vele stripmakers die de stad rijk is. Marten Toonder is in Rotterdam geboren,  Jan Kruis en Dick Bruynesteyn komen ervandaan en Hanco Kolk woont er, om maar wat namen te noemen. Ook jonge tekenaars als Kenny Rubenis, Aimée de Jongh en Sterre Richard wonen en werken al lange tijd in Rotterdam.

Lees verderRotterdam Stripstad