Playgrounds TV: Wilbert Plijnaar

Wilbert Plijnaar was in 2019 één van onze gasten op het Cross Comix festival in de Schouwburg tijdens de lancering van een Rotterdammer in Hollywood, een vuistdikke biografie geschreven door Peter de Wit.

Wilbert Plijnaar is een extreem getalenteerde, een rasechte verteller die voor grote producties als Ice Age, Despicable Me, Minions, The Secret Life of Pets werkte maar zijn carrière begon bij de  Donald Duck.

Hij schreef en illustreerde verschillende verhalen met personages als ‘Gus Goose’, ‘The Big Bad Wolf’ en ‘Little Hiawatha’ en illustreerde talloze covers. Halverwege de jaren zeventig stapte hij over naar het wekelijkse stripblad ‘Eppo’, waar hij en Jan van Die begonnen met het schrijven van scripts voor de strip Sjors en Sjimmie, dat door Robert van der Kroft al die jaren is uitgetekend.

Plijnaar werkte vanaf 1985 ruim 10 jaar voor Comic House als conceptontwikkelaar, storyboard artist, lay-out designer, backgroundpainter en (co)regisseur.

In 1995 meldt hij zich bij Warner Bros en verhuist hij naar Hollywood. Sindsdien heeft hij bijgedragen aan animatiefilms zoals Quest for Camelot, Osmosis Jones, Jimmy Neutron Boy Genius, Three ‘Ice Age’-films, Over the Hedge, Despicable Me 1&2, ‘The Grinch’ en een hele reeks anderen.

terug te kijken via Playgrounds TV

Foto: Hans Tak