Focus: Storyboarding

Een aantal show & tell presentaties op de vrijdag concentreert zich op storyboarding: hoe vertel je een verhaal in beelden met het oog op de creatie van een (geanimeerde) film? Enkele absolute toppers op het gebied komen hun expertise delen.

Job Roggeveen is de Job van Job Joris en Marieke, de animatiestudio die internationaal doorbrak met de korte film A Single Life, die net geen Oscar won, omdat Disney ermee vandoor ging. Elf andere prijzen won hij er overigens wel mee (samen met Joris en Marieke uiteraard). Daarnaast is hij muzikant.

Dario van Vree is zelfstandig animator én medeoprichter van animatiestudio Studio Pupil, dat momenteel een verfilming van Maaike Hartjes’ burn-out dagboek onder handen heeft. Zijn korte film Tabook bereikte veertig filmfestivals wereldwijd. Daarnaast geeft hij les aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Piet Kroon werkt als storyboard artist voor talloze animatiestudio’s, waaronder Disney, Illumination, Blue Sky, Aardman en DreamWorks. Hij is meestal betrokken bij de vroege fase van een animatie, het uitdenken van concepten, karakters en plotlijnen.

David de Rooij is filmmaker en storyboardartiest. Hij werkte voor Disney, Cartoon Network, Nickelodeon en de BBC. In 2014 schreef, regisseerde en animeerde hij zijn eigen webserie ‘Tales of Stuff’ over een koning, een ridder en een blowende draak.

(alle beelden hierboven copyright van de betreffende auteurs)